Quintessence

X. pálinkaverseny

Hírek


Rekordszámú nevezés!

A Quintessence (VII.) Pálinkaversenyre összesen 1131 nevezett minta érkezett, ami abszolut rekord nam csak a Quintessence Pálinkaverseny, de a magyarországi pálinkaversenyek történetében is. A nevezett pálinkák és párlatok zsűrizésére január 14-16-án kerül sor Ongán, az általános iskola 3. számú épületében.

Várjuk támogatók, felajánlók jelentkezését!

A Quintessence (VII.) Pálinkaverseny megrendezéséhez, díjazásához, a pálinkabálon tombola felajánláshoz várjuk minden olyan magánszemély vagy cég jelentkezését, akinek lehetősége és szándéka van a versenyt, a szervező Ongai Kulturális Egyesület munkáját támogatni, segíteni!...

2016-os pálinkás falinaptár!

Elkészült a 2015-ös Quintessence Pálinkaverseny képeivel illusztrált A2-es, 2016-os falinaptár, melyet az idei évi pálinkaverseny díjátadóján minden nevező személyesen is átvehet a szervező Ongai Kulturális Egyesülettől!

Rólunk mondták

Elismert szakemberek nyilatkoztak a Quintessence pálinkaversenyről.

A legnagyobbá fejlődőtt pálinkaverseny!

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkaverseny eddig hat alkalommal került megrendezésre, melynek története 2010-ig nyúlik vissza. Előbb csak a helybeli pálinka barátokat szólította meg az egyesület, majd egy év múlva már négy megye 28 településéről 168 pálinkamintával neveztek a résztvevők. A mintaszám ezt követően folyamatosan emelkedett. 2012-ben 346, 2013-ban 785, 2014-ben 1030 nevezett pálinkával és párlattal találkozott a zsűri. Az idei 1000 feletti nevezési szám jelzi, hogy ez a töretlen fejlődés most sem tört meg. A mintaszám az utóbbi években messze meghaladta valamennyi magyarországi pálinkaverseny nevezési számát.

Meghívó a Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv könyvbemutatójára

 

Kedves Barátunk/Vendégünk!

Szeretettel várjuk a napokban megjelenő  Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is.

 

Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács László szerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.

(A bemutatón lehetőség lesz kedvezményes (4500 Ft-os) áron megvásárolni a kötetet, illetve a korábbi évek könyvei is hozzáférhetőek.)