Pálinka- és párlatértékelő tréningsorozat

QUINTESSENCE COMPETITION
XI. 90 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat


2024, április 19-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION XI. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata.

Helyszín: Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)

A képzések időpontjai:

  • április 19‒20.
  • április 26‒27.
  • május 03‒04.
  • május 10‒11.
  • május 24‒25. vagy máj. 31‒jún. 01.

Helyszín:

Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)

 Tematika:

  • A pálinka érzékszervi bírálatatának alapjai, bírálati rendszerek felépítése, párlathibák, keletkezésük, ismertető jegyeik, „hibák” azonosítása. Fajta tiszta almák, naspolyák
  • Fajtatiszta körték, Vilmoskörték, birsek
  • Fajta tiszta cseresznyék, meggyek
  • Fajtatiszta kajszik, őszibarackok
  • Fajtatiszta szilvák
  • Bogyósok, erdei és vadontermők 1.
  • Bogyósok, erdei és vadontermők 2.
  • Fajtatiszta szőlők, törkölyök
  • Borpárlatok, seprők, „életstílus párlatok” (gin, bitters, grappa, rum, vodka, whisky, likőr stb.)
  • Egzotikus gyümölcs és zöldség/egyéb párlatok, vegyes pálinkák

(A tematika sorrend tájékoztató jellegű, az változhat.)

 Vizsga:

május 25. szombat du.

A vizsgán 80 %-ot elérő személyek bekerülnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb értékelő-zsűri keretébe
– A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja nem számít bele). A sikeres vizsgát tett hallgatók bekerülnek az országos pálinkabírálói névsorba.

A tréning előadói, oktatói:

  • Nyilasi Béla, a Mámor Pálinkaház főzdemestere, pálinkabíráló.
  • Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, számos pálinkaverseny versenyigazgatója.
  • Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai igazgatója, pálinkabíráló- és oktató.
  • Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere, nemzetközi pálinkabíráló.

 A résztvevők száma és a részvételi díj:

  • A tréningsorozaton részvevők száma: max. 20 fő. A tréning létszámát a befizetett képzési díj sorrendjében töltjük fel. A 20 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot növelni, második csoportot indítani!
  • Részvételi díj: 211 500 Ft (2350 Ft/óra). A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb 2023. április 08-ig a teljes összeget átutalja a következő bankszámlaszámra: Ongai Kulturális Egyesület 54500198-10000719
  • A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. (A számlát adó egyesület AAM-es.) A számla kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni az adószámot!
  • A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza.

 Az egyes napok forgatókönyve:

Péntekenként:

  • 08.30 – 09. 00: érkezés, adminisztráció
  • 09.00 – 10.30: tréning 1.
  • 10.30 –10.45: szünet
  • 10.45 – 12.15: tréning 2.
  • 12.15 – 12.30 szünet
  • 12.30 – 14.00: tréning 3.
  • 14.00 – 15.00: ebédszünet
  • 15.00 – 16.30 tréning 4.
  • 16.30 ‒ 16.45 szünet
  • 16.45 – 18.15 tréning 5.

 Szombatonként:

  • 08.00 – 09. 30: tréning 1.
  • 09.30 – 09.45: szünet
  • 09.45 – 11.15: tréning 2.
  • 11.15 – 11.30: szünet
  • 11.30 – 13.00: tréning 3.
  • 13.00 – 13.30: ebédszünet
  • 13.30 – 15.00: tréning 4.

 Szállás lehetőség:

  • Szerencsen és Miskolcon (10‒10 km Ongától), egyedileg intézve vagy a szomszédos települések vendégházaiban.

További információ

Kapcsolódó dokumentumok