QUINTESSENCE COMPETITION XI. 90 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat
2024, április 19-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION XI. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata.
Helyszín: Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)
A képzések időpontjai:
április 19‒20.
április 26‒27.
május 03‒04.
május 10‒11.
május 24‒25. vagy máj. 31‒jún. 01.
Helyszín:
Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)
Tematika:
A pálinka érzékszervi bírálatatának alapjai, bírálati rendszerek felépítése, párlathibák, keletkezésük, ismertető jegyeik, „hibák” azonosítása. Fajta tiszta almák, naspolyák
Egzotikus gyümölcs és zöldség/egyéb párlatok, vegyes pálinkák
(A tematika sorrend tájékoztató jellegű, az változhat.)
Vizsga:
május 25. szombat du.
– A vizsgán 80 %-ot elérő személyek bekerülnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb értékelő-zsűri keretébe – A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja nem számít bele). A sikeres vizsgát tett hallgatók bekerülnek az országos pálinkabírálói névsorba.
A tréning előadói, oktatói:
Nyilasi Béla, a Mámor Pálinkaház főzdemestere, pálinkabíráló.
Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, számos pálinkaverseny versenyigazgatója.
Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai igazgatója, pálinkabíráló- és oktató.
Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere, nemzetközi pálinkabíráló.
A résztvevők száma és a részvételi díj:
A tréningsorozaton részvevők száma: max. 20 fő. A tréning létszámát a befizetett képzési díj sorrendjében töltjük fel. A 20 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot növelni, második csoportot indítani!
Részvételi díj: 211 500 Ft (2350 Ft/óra). A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb 2023. április 08-ig a teljes összeget átutalja a következő bankszámlaszámra: Ongai Kulturális Egyesület 54500198-10000719
A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. (A számlát adó egyesület AAM-es.) A számla kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni az adószámot!
A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza.
Az egyes napok forgatókönyve:
Péntekenként:
08.30 – 09. 00: érkezés, adminisztráció
09.00 – 10.30: tréning 1.
10.30 –10.45: szünet
10.45 – 12.15: tréning 2.
12.15 – 12.30 szünet
12.30 – 14.00: tréning 3.
14.00 – 15.00: ebédszünet
15.00 – 16.30 tréning 4.
16.30 ‒ 16.45 szünet
16.45 – 18.15 tréning 5.
Szombatonként:
08.00 – 09. 30: tréning 1.
09.30 – 09.45: szünet
09.45 – 11.15: tréning 2.
11.15 – 11.30: szünet
11.30 – 13.00: tréning 3.
13.00 – 13.30: ebédszünet
13.30 – 15.00: tréning 4.
Szállás lehetőség:
Szerencsen és Miskolcon (10‒10 km Ongától), egyedileg intézve vagy a szomszédos települések vendégházaiban.