Quintessence

XI. pálinka- és párlatverseny

Pálinkaértékelő/bíráló tréningsorozat

LOVASSY P.A.C. KFT és a QUINTESSENCE COMPETITION
VI. pálinka- és párlatértékelő 80 órás tréningsorozata
Onga, 2019. február ‒ május (5 x 2 nap)

Tervezett tematika

Helyszín: Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)

A képzést vezeti: Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló és Takács László a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, pálinkabíráló.

A tréningsorozat célja: a végzett pálinkabírálók-értékelők, a pálinkafőzésben érdekeltek, potenciális pálinkabíráló jelöltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, a pálinkák szakszerű bírálatáról, a bírálati rendszerekről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat. A képzés végén a legjobbak sikeres vizsga után bekerülhetnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb zsűri keretébe, akik közül kerülnek kiválogatásra a 2020. évi verseny bírálói. Ehhez a vizsgán minimum 80%-os eredményt kell elérni.


  A résztvevők száma és a részvételi díj: A tréningsorozaton részvevők száma: max. 28 fő.

  Részvételi díj: nettó 180 000 Ft (nettó 2250 Ft/óra).

  A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb február 22-éig a kérésre előzetesen kiállított számla alapján a teljes összeget átutalja a következő két bankszámlaszám valamelyikére:

  • Ongai Kulturális Egyesület: 54500198-10000719
  • Lovassy P.A.C. Kft: 10700086-48993005-5110000

  Aki Áfa visszaigénylést nem kíván, illetve nem tud igénybe venni, annak célszerű a 180 000 Ft-ot az Ongai Kulturális Egyesület számlájára befizetni (az egyesület alanyi Áfa mentes). Aki viszont ÁFA visszaigényléssel él, az bruttó 228 600 Ft-ot kell, hogy befizessen a Lovassy P.A.C Kft. számlájára. A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. A számla
  kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni e-mailen, hogy az pontosan kinek a nevére és címére szóljon, és cég esetén kérjük hozzá a cég adószámát is. Az érdeklődők várható nagyobb számára tekintettel és a korábbi tapasztalataink alapján a képzést csak az kezdheti meg, aki a képzés teljes költségét a megadott határidőig rendezte. Aki ezt elmulasztja, az sajnos a tréningeken nem vehet részt, a lefoglalt helyét más személlyel töltjük fel!


  A 28 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot tovább növelni, második csoportot indítani!


  Képzési napok: március 8-9., április 5-6., április 26-27., május 3-4., május 17-18. (Vizsgaidőpont: május 18.)

  Kiegészítő információk:

  • A képzésre elektronikusan lehet jelentkezni: okeonga@upcmail.hu
  • A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja
   nem számít bele, az a 8. kötelező képzési nap).
  • A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza).
  • Külön díjazás ellenében a szállás Ongán, biztosan 16 fő (3 db 4 ágyas szoba, 2 db 2 ágyas szoba) számára (4500 Ft/fő/éj) megoldható. Egyéb szállás lehetőség Miskolcon vehető
   igénybe. Miskolc ‒ Onga 10 km távolság.


  A képzésekkel kapcsolatos bővebb információ kérhető:

  • Lovassy Györgytől  (+36 20 460  6153 , iroda@lovassy.eu)
  • Takács Lászlótól ( +36 70 313 3216 , okeonga@upcmail.hu)

  További információ: www.okeonga.hu
  Onga, 2019. február 02.