Quintessence

VIII. pálinkaverseny

Quintessence Competition
Az év első pálinkaversenye


Quintessence – 2016
A Pálinka Világa

Quintessence – 2016 A Pálinka Világa c. könyv megjelenésével egy küllemében és tartalmában is elegáns, igényes, szakmailag megalapozott újszerű könyvsorozat indul el önálló útján. A „Quintessence Pálinkás Könyvek” reményeink szerint a jövőben is minden évben megújulva, bővülve, idővel tematizálva hozzájárulnak a pálinkakultúra sokirányú fejlődéséhez.

Jelen ‒ múlt ‒ jövő! A könyv e három fejezet mentén tagolódik: I. Gyökerek ‒ múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetőségek – jövő.


A kötet sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes könyvbemutatójára 2016. december 7-én, Budapesten kerül sor a KönyvBár & Étteremben, melyet követ egy miskolci és ongai nyilvános átadó. Országos terjesztésben a könyv 5800 Ft áron lesz kapható. Aki a hivatalos könyvbemutatóig megrendeli a kötetet, arra előjegyez, az 20%-os kedvezménnyel, 4500 Ft-os bevezető áron juthat hozzá. A pálinka szerelmeseinek kitűnő ajándék karácsonyra!

Előjegyzés, megrendelés az okeonga@upcmail.hu vagy a oke.quintessence@gmail.com e-mail címen lehetséges a megrendelő nevének és címének, elérhetőségének feltüntetésével.

„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!” – Nagy Árpád (Árpád Pálinka) –
„A pálinkabálon és versenyen való részvétel olyan volt, mint lepárlás után megkóstolni a várva várt nedűt. „Mindig várom a nagy csodát”, most is vártuk és nem csak vártuk, de meg is jött, nem csak szerény eredményeink miatt, de a színvonalas lebonyolítás és körítés miatt is!” – Müller Gábor, Onga –
„Először neveztem a pálinkaversenyre. Számomra ez egy nagyon nagy lépés volt. Csak kisebb versenyeken szoktam indulni. Én csak hobbi szinten foglalkozom a pálinkával. Azért sikerült egy aranyat és egy bronz helyezést elhoznom. Számomra az derült ki, hogy tényleg a minőségi pálinkák kerültek a dobogóra. Szerintem egy nagyon jó és korrekt verseny volt. A helyszín pedig ‒ a Palotaszálló ‒ teljesen felüdülés volt. 2003-ban voltam itt utoljára nászúton! Összegezve az egész rendezvény nagyon jó volt. Remélem jövő évben is el tudunk menni!” – Horváth Krisztián, Celldömölk –
„Az Önök által szervezett pálinkaverseny szervezését, lebonyolítását ‒ amennyire megtapasztaltam – teljesen korrektül, abszolút fair módon végezték. A nevezési díjról a számlát és a bírálati lapot korrekt módon megkaptam. A versenyfelhívást időben eljuttatták hozzám, melyeket ezúton is köszönök. A versenyszervezéssel kapcsolatban megfontolásra javasolnám, hogy a későbbiek során NE MINTÁNKÉNT, hanem NEVEZŐNKÉNT kérjenek a nevezési díjat, mert – úgy vélem – ezáltal több mintával is neveznének versenyükön. Ez azonban csupán az én szubjektív véleményem nyilván, ezt Önök jobban látják.” – Varga Attila, Szombathely –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!” – Lovassy György (Pálinka-technológiák) –
„Erdélyből, Székelyudvarhelyről neveztünk be idén első alkalommal a Quintessence Competition pálinkaversenyre. Felemelő érzés ilyen rangos megmérettetésen versenyezni, gratulálunk a szervezőknek a nemzetközi hírnevű, a pálinka eleganciájához illő, festői környezetben megszervezett eseményért. Díjnyertes pálinkáink elismerést és büszkeséget jelentenek, gazdagítva a székelyföldi pálinkák hírnevét.” – Szőcs Melinda, Székelyudvarhely –
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.” – Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) –
„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.” – Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) –
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!” – Nyilasi Béla (Mámor Pálinkaház, főzőmestere) –

További hírek

További támogatóink

Aba-Szer Fémbútor Kft., Absolventum Kft., Alpozó Ker Kft., Aradi Péter - Siófok, Aranygombos Fogadó - Telkibánya, Ari András - Balatonalmádi, Árpád Pálinka - Békéscsaba, Üszög Lajos, Üszögh Lajos - Miskolc, Épszer Zrt., Észak-Magyarország, BAU Systeme 92 Kft., Bau-Konténer Kft., Bíbor-Fehér FOTÓ - Miskolc, Bükkaranyosi Pálinka Kft., Berzi Farm - Pata Tanya, Bolyhos Pálinka, Bozó Burkolat, Bus-Hús, Czetis Ház, Dúl Udó Endre - Budapest, Ecomissio Kft., EURO-ABLAK THERM Kft., Farkas László - Onga, Fermentum Kft., Fireplace, FKS Technika Kft., Gépész Generál Kft., Görgey Artúr Általános Iskola és AMI, Gramalpin Kft., Gyümölcspárlat Bt. Tuzsér, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Hanti Tamás - Monor, Hámori és Társa Kft., Héra - Duo Kft., Hús Depó Kft., Húscentrum Kft, Hernádvölgyi Kft., Hollókő Község Önkormányzata, Hornung Zoltán - Gyula, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Interex-Waga Kft., JRG Kft. - Szerencs, K & V 94 Bt. - Csákvár, KönyvBár és Étterem - Budapest, Kisberácz Pálinka, Komplex Management 2020 Kft., Kovács Győző, Kukola László - Miskolc, Lakatos Tibor - Mór, Lovassy Pálinka-Technológiák, Lunczer Pálinkaház Kft., Marsteel Zeamano, Mámor Pálinkaház Kft., Márton és Lányai - Györköny, Mediatus Bt., Middle Course Kft., Mika Gábor ev., Mikef Minőségi Zöldség-Gyümölcs és Feldolgozó Kft., Mikulányi és Fia Bt. - Miskolc, Mizsik Földgéptechnika, Nánási Pál fotóművész, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Next Unio Magyarország Kft., Nobilis Pálinka, Nyilasi Béla - Sajópetri, Onga Kavics Kft., Online fotótanfolyam, P-Kolor Építőipari Kft., Pataki Attila - Csákberény, Pálinkapatak Kft., Pennarello Kft., Perfectum Pálinka Manufaktúra Kft., Polgári Kft., Potio Nobilis, Pucsok Sándor tiszadadai pálinkafőzdéje, Sascamion Kft., Sáppusztai Pálinka, Schiszler Pálinka, Steel-Vent Eger Kft., Szőcs Rezső & Szőcs Melinda - Székelyudvarhely, SZELENCE Képviseleti Kft. - Vác, Szerencs-Mezőkövesd Térségi Gyümölcs- és Szőlőtermelői, Értékesítő és Feldolgozó Szövetkezet, Tóth Tibor - Onga, Török és Társa Bt., Tisza Automotive Kft., Urszin László - Onga, USB Energy Drink, Vértes Tibor - Agárd, Vörös Tibor - Seregélyes, Vela Pékség - Nyíregyháza, Weinberg Kft., Zsindelyes Pálinkafőzde