Quintessence

X. pálinkaverseny

Quintessence Competition
Az év első pálinkaversenye


Meghívó a Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv könyvbemutatójára

Kedves Barátunk/Vendégünk!

Szeretettel várjuk a napokban megjelenő Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is.


Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács László szerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.

(A bemutatón lehetőség lesz kedvezményes (4500 Ft-os) áron megvásárolni a kötetet, illetve a korábbi évek könyvei is hozzáférhetőek.)

Ajánló és mintaoldalak

„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!” – Nagy Árpád (Árpád Pálinka) –
„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.” – Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) –
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!” – Nyilasi Béla (Mámor Pálinkaház, főzőmestere) –
„Az Önök által szervezett pálinkaverseny szervezését, lebonyolítását ‒ amennyire megtapasztaltam – teljesen korrektül, abszolút fair módon végezték. A nevezési díjról a számlát és a bírálati lapot korrekt módon megkaptam. A versenyfelhívást időben eljuttatták hozzám, melyeket ezúton is köszönök. A versenyszervezéssel kapcsolatban megfontolásra javasolnám, hogy a későbbiek során NE MINTÁNKÉNT, hanem NEVEZŐNKÉNT kérjenek a nevezési díjat, mert – úgy vélem – ezáltal több mintával is neveznének versenyükön. Ez azonban csupán az én szubjektív véleményem nyilván, ezt Önök jobban látják.” – Varga Attila, Szombathely –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!” – Lovassy György (Pálinka-technológiák) –
„Erdélyből, Székelyudvarhelyről neveztünk be idén első alkalommal a Quintessence Competition pálinkaversenyre. Felemelő érzés ilyen rangos megmérettetésen versenyezni, gratulálunk a szervezőknek a nemzetközi hírnevű, a pálinka eleganciájához illő, festői környezetben megszervezett eseményért. Díjnyertes pálinkáink elismerést és büszkeséget jelentenek, gazdagítva a székelyföldi pálinkák hírnevét.” – Szőcs Melinda, Székelyudvarhely –
„A pálinkabálon és versenyen való részvétel olyan volt, mint lepárlás után megkóstolni a várva várt nedűt. „Mindig várom a nagy csodát”, most is vártuk és nem csak vártuk, de meg is jött, nem csak szerény eredményeink miatt, de a színvonalas lebonyolítás és körítés miatt is!” – Müller Gábor, Onga –
„Először neveztem a pálinkaversenyre. Számomra ez egy nagyon nagy lépés volt. Csak kisebb versenyeken szoktam indulni. Én csak hobbi szinten foglalkozom a pálinkával. Azért sikerült egy aranyat és egy bronz helyezést elhoznom. Számomra az derült ki, hogy tényleg a minőségi pálinkák kerültek a dobogóra. Szerintem egy nagyon jó és korrekt verseny volt. A helyszín pedig ‒ a Palotaszálló ‒ teljesen felüdülés volt. 2003-ban voltam itt utoljára nászúton! Összegezve az egész rendezvény nagyon jó volt. Remélem jövő évben is el tudunk menni!” – Horváth Krisztián, Celldömölk –
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.” – Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) –

További hírek

Fő támogatók



Kiemelt támogatók

További támogatóink

Alexander Pálinkaház - Szentes, Alpozó Ker Kft., Aranygombos Fogadó - Telkibánya, Ari András - Balatonalmádi, Árpád Pálinka - Békéscsaba, Üszögh Lajos - Miskolc, Üszögh Lajos - Miskolc, Észak-Magyarország, BAU Systeme 92 Kft., Bau-Konténer Kft., Bau-Systeme 92 Kft., Bíbor-Fehér FOTÓ - Miskolc, Bükkaranyosi Pálinka Kft., Bolyhos Pálinka, Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat - Miskolc, Borsza-Vill Kft. - Vác, Bozó Burkolat, Bus-Hús, Czetis Ház, Domán Csaba - Egyek, Ecomissio Kft., Elmű-ÉMÁSZ, EURO-ABLAK THERM Kft., Farkas László - Onga, Fermentum Kft., Fireplace, FKS Technika Kft., FPS webügynökség - Miskolc, Gépész Generál Kft., Görgey Artúr Általános Iskola és AMI, GK-Profil Bt. - Onga, Gyümölcspárlat Bt. Tuzsér, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Hanti Tamás - Monor, Hámori és Társa Kft., Héra - Duo Kft., Hegedűs Móni - Budapest, Hollókő Község Önkormányzata, Hornung Zoltán - Gyula, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Interex-Waga Kft., JRG Kft. - Szerencs, K & V 94 Bt. - Csákvár, Kisberácz Pálinka, Lakatos Tibor - Mór, Lovassy Pálinka-Technológiák, Lunczer Pálinkaház Kft., Mámor Pálinkaház Kft., Márton és Lányai - Györköny, Mediatus Bt., Mento Kft. - Miskolc, Mikef Minőségi Zöldség-Gyümölcs és Feldolgozó Kft., MVM partner Zrt., Nyilasi Béla - Sajópetri, Omega System Hungary Zrt. - Solymár, Onga Kavics Kft., Online fotótanfolyam, P-Kolor Építőipari Kft., Palinca Jany - Székelyudvarhely, Palm Bt. - Balatonőszöd, Pataki Attila - Csákberény, Pálinkapatak Kft., Pennarello Kft., Potio Nobilis, Pucsok Sándor tiszadadai pálinkafőzdéje, Sascamion Kft., Sápex Duett Kft. - Debrecen, Sáppusztai Pálinka, Steel-Vent Eger Kft., SZELENCE Képviseleti Kft. - Vác, Szerencs-Mezőkövesd Térségi Gyümölcs- és Szőlőtermelői, Értékesítő és Feldolgozó Szövetkezet, Szerencsi Gyümölcslé Manufaktúra - Szerencs, Tisza Automotive Kft., Urszin László - Onga, Vértes Tibor - Agárd, Weinberg Kft., Zimek Pálinka Manufaktúra - Zamárdi, Zora Apartman - Eger, Zsoldos Pálinka Manufaktúra - Tiszaföldvár

Meghívó a Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv könyvbemutatójára

 

Kedves Barátunk/Vendégünk!

Szeretettel várjuk a napokban megjelenő  Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is.

 

Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács László szerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.

(A bemutatón lehetőség lesz kedvezményes (4500 Ft-os) áron megvásárolni a kötetet, illetve a korábbi évek könyvei is hozzáférhetőek.)